Nyelviskolánkról

Küldetésünk

A Nyelvek játszva Nyelviskolában nevünkhöz híven az élményszerű, játékos, szórakoztató nyelvtanulást helyezzük a középpontba. Célunk, hogy mindenki úgy érezze, aki nálunk tanul, hogy a nyelvtanulás örömteli, érdekes elfoglaltság, nagyszerű élmény lehet.

Bene Krisztina vagyok, nyelvtanár, nyelvoktatási és európai uniós szakértő.

Budaörsön lakom, 2016-ban alapítottam meg itt nyelviskolámat, a Nyelvek játszva Nyelviskolát.

Oktatótermünk Budaörsön, a Hajnal utcában, a Kesjár Csaba Általános Iskolától és az I. számú Általános Iskolától pár percre található. Nem csak ezekből az iskolákból, hanem egész Budaörsről járnak gyerekek hozzánk, de Érdről, Törökbálintról, Diósdról, és Budapest 11., 12., 22. kerületéből is érkeznek tanítványaink.

Óvodásoknak, általános és középiskolásoknak és felnőtteknek is szervezünk tanfolyamokat.

Legfiatalabb tanítványunk 3, legidősebb 75 éves volt.

Nyelvek Játszva Nyelviskola Budaörs Kolosyné Bene Krisztina

Német-francia szakos nyelvtanári és európai uniós szakértői diplomákkal, valamint angolból felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

Pályám során hosszú évekig az oktatásért felelős minisztériumban nemzetközi területen dolgoztam, európai uniós és nemzetközi nyelvoktatási kérdésekkel foglalkoztam.

Több európai uniós nyelvoktatási szakértői csoportnak voltam a magyar delegáltja, részt vettem nagyszabású hazai nyelvoktatási témájú konferenciákon szervezőként és előadóként is. Az Európa Tanács Nyelvek Európai Napja projektjének magyarországi koordinátora voltam. Ezen feladataim során lehetőségem nyílt a korszerű nemzetközi nyelvoktatási módszerek és trendek mélyebb megismerésére.

A Tempus Közalapítvány külső szakértőjeként az Erasmus+ program köznevelési pályázatait bíráltam angol, német és francia nyelven.

Emellett sokéves tapasztalattal rendelkezem gyerekek és felnőttek nyelvoktatása terén, tanítottam nyelviskolákban (Katedra, Globus), cégeknél, általános iskolában és középiskolában.

Minden korosztályból voltak tanítványaim, tanítottam óvodásokat, általános és középiskolásokat és felnőtteket is. Két iskolás gyermek anyukájaként is látom, hogy mit és hogyan érdemes tenni a gyerekek eredményes nyelvtanulása érdekében.

A nyelvoktatás a hivatásom, és életcélomnak tekintem, hogy másoknak segítsek abban, hogy eredményesen sajátítsanak el idegen nyelveket.

A folyamatos szakmai fejlődést rendkívül fontosnak tartom.

Az elmúlt években a következő továbbképzéseken vettem részt:

  • Digitális médiák a német mint idegen nyelv oktatásában (Cornelsen Verlag, 2023. március)
  • A gyerekek másképp tanulnak: Nyelvtan mozgással (Goethe intézet, 2021. április)
  • Nyelviskolák Szakmai Egyesülete konferencia (2021. április)
  • Némettanítás kompetencia-orientáltan és kooperatívan (Goethe Intézet, 2020. július)
  • Továbbképzés drámapedagógia témában (Oktatási Hivatal, 2019. június)
  • Az iskolai nyelvoktatás következő tíz éve (Nemzeti Pedagógus Kar Idegen nyelvi tagozata, 2019. május)
  • Tartsunk lépést az aktuális szakmai kihívásokkal a német nyelvoktatásban! (Raabe Klett Kft., 2019. február)
  • Tanulástámogató digitális alkalmazások (ELTE, 2018. augusztus)