Befejeződött NÉMET KALANDTÁBORUNK, amelyben 20 gyerkőc vett részt.

🙂 Rengeteg kalandunk volt együtt: kirándultunk, nyuszit simogattunk, íjászkodtunk, strandoltunk, csapatversenyeket játszottunk, a Heimatmuseumban elrejtett tárgyak után nyomoztunk, mézeskalácsot sütöttünk, jelmezbált tartottunk a Kölni karnevál mintájára, németül kértünk fagyit, és egy német nyelvű előadás keretében előadtuk a Brémai muzsikusok c. mesét a szülőknek.
🙂A gyerekek Chris anyanyelvű segítőnkkel elutaztak képzeletben Németországba, megismerkedhettünk német városokkal, játékokkal, és kérdezhettek is tőle Németországgal kapcsolatban.
🙂Természetesen sokat fejlődtek nyelvileg is a gyerekek:
A kisebbekkel különféle játékokkal, dalokkal tanultuk/ gyakoroltuk a számokat, színeket, tevékenységeket állatokat, testrészeket, a mesék és a nyaralás szókincsét.
Nagy örömünkre a tábor utolsó napjaiban már tanári segítség nélkül egymással is német játékokat játszottak a gyerekek!
A nagyobbakkal a beszédkészség fejlesztése volt a cél, eljátszottak különféle párbeszédeket, a mesék, nyaralás, Harry Potter szókincsében is elmélyedtek, és egy fantasztikus német nyelvű előadást mutattak be.
Jó volt, várunk Benneteket jövőre is! 🙂
Íme 2 vélemény a táborról:
✌️”Rengeteg élménnyel jött haza. Minden nap sorolta a tanultakat, mesélte a játékokat, nagy motivációt kapott tőletek a nyelvtanulásra.”
✌️”Köszönjük szépen ezt a remek tábort. Kislányom rengeteg élménnyel és persze tudással gazdagodott, nagyon jól érezte magát, ha lehet, szeretne menni jövőre is.”

Képek a galériában!